Elämä työtä ja loma sairasta

Aloin kirjoittaa blogia vuosi sitten, kun keksin hienon nimen. Halusin jakaa ajatuksiani työelämästä ja sen lieveilmiöistä, kuten työuupumuksesta, josta minulla on omakohtaista kokemusta. Vuosi myöhemmin olen taas töissä, uudessa työpaikassa. Ajattelen, että uusin eväin.

Tänään sain esimieheltä kehuja. Hieno kokemus saada myönteistä palautetta ”ilman sarvia ja hampaita”. Kehu oli kehu, eikä sillä vaadittu lisää tehoja, enempää tai parempaa. Edellisellä tarkoitan, että asiallisen positiivisen palautteen antaminen ja vastaanottaminen ovat taitoja, joita kaikki eivät hallitse. Olen vuoden varrella ehkä oppinut hieman tuota vastaanottamista…

Elämä käy työstä ihan itsessään. On hilpeä huomata, että voimia riittää olemisen ja elämisen lisäksi työhönkin. Poissaoloni, joka venyi vuoden mittaiseksi, on ollut henkilökohtaisesti tärkeä. Suhtauduin sairauslomaan (mikä kummallinen sana!!) melkein alusta lähtien mahdollisuutena. Palkinnoksi löytyi uusi ammatti, mihin tähdätä. Tutustuin lisäksi mielenkiintoiseen, tunteikkaaseen ja herkkään naiseen – itseeni. On hienoa, että Suomi on yhteiskunta, jossa pitkäaikainen sairastaminen on mahdollista ilman kohtuutonta taloudellista ahdinkoa. Olen onnellinen ja kiitollinen veronmaksaja ja lienen sitä vastakin.

Luen parhaillaan Osmo Soininvaaran Vauraus ja aika -teosta. Oireellista on, että ostin teoksen jo maaliskuussa 2007, kun Soininvaara oli paikallisessa kirjakaupassa teemasta juttelemassa. Olin vanhempainvapaalla, yksinäinen ja ahdistunut. Pelkäsin, että minut unohdetaan enkä enää kelpaa vaativiin oikeisiin töihin. Yritin lukea teosta, mutta annoin periksi muutaman aukeaman jälkeen. Silloin minulle oli ihan turha yrittää selittää tai antaa ajatteluun virikkeitä. Olin jo silloin sairastumisputkessa. Pakkohan se on myöntää, että puupää uskoi vasta, kun se pistettiin kirveellä klapeiksi.

Saa nähdä, minne blogi seuraavaksi vie. Kiitos lukijoille ja kommentoijille, pian on 3000 käyntiä täynnä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: