Kolmas, neljäs ja lopulta viideskin päivä

Kolmantena päivänä ei tullut rauhaisaa hetkeä. Ärsyynnys vei huomion ja kirjoittaminen unohtui. Neljäs päivä oli paikkailua ja viides kuurin jäähdyttelyä. Ehkä en ymmärtänyt kuurikirjoittamisen ohjeita oikein, valaistusta ei tullut. Oivalluksia sentään. Pysyin kuurin ajan yhden teeman, väsymyksen, ympärillä. Se oli hyvä valinta.

Ennen kuuria kärsin väsymyksestä ja siihen liittyvistä tunteista ja erityisesti niiden peittämisestä arkikiireen ja perhekiireen alle. Nykyisessä elämässä minulla on niin kiire, että pystyn unohtamaan itse harkitusti aloittamani kuurikirjoittamisen ja ystävän tupaantuliaiset. Minut on kasvatettu niin, että väsymystä ei saa näyttää, sille ”ei saa antaa periksi”. Niinkö sen on tarkoitus helpottaa?

Mitään suurta tarinaa en väsymykseen liittyen löytänyt, mutta ymmärsin sentään tarttua unikirjaan selvittääkseni millaisia teemoja unissani liikkuu. ”Huuhaata!”, huikkaa isältäni periytynyt osa minusta, mutta mielenkiintoista oli huomata, että monipolvisisissa (ei ponipolvisissa) unissani on toistuvana teemana ullakko tai yläkerta ja talot. Joskus en pääse ullakolle kuin vaivoin ja toisinaan pystyn heiluttamaan koko yläkertaa käteni voimalla. Aina unien talot jotain remppaa kaipaavat tai sitten ne ovat yksinkertaisesti rumia. Unikirjasta opin, että talo on oma kuvani ja että unessa alitajunta yrittää viestiä,  että siinä osassa rakennusta, jota unessa käsitellään, on jotakin vialla. Vintissä viheltää siis pahan kerran eikä ulkonäössä ole kehumista…

Omista kokemuksista huolimatta ja niiden vuoksi suosittelen kuurikirjoittamista jokaiselle. Ehkä minua jäsennetympi ihminen saa kuurista enemmän irti. Ajattelin ottaa kuurin uusiksi syksyllä tai viimeistään ensi vuoden alussa. Loppuvuoden ajan suhtauden väsymykseen kaikella vakavuudella ja kirjoitan muistiin uniani. Pitäisi varmaan hyvällä uskoa, että uupumuksesta toipuminen vie pitkään!

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: