Loppu iskulause-elämälle! (osa 2)

Kirjoittamisen suhteen kirjoituskuurin toinen päivä oli fiasko. Jos olisin halunnut yhtenäisen vartin itsenäistä aikaa, olisi minun pitänyt nousta illalla perheen nukahdettua kirjoittamaan. Tarinointi tuohon aikaan olisi tuskin ollut kovin irrallista tai valoisaa, joten lähetin lapset meuhkaamaan pesuhuoneeseen ja tartuin kynään. Jouduin pitämään yhden lyhyemmän tauon, jonka aikana käskin lopettamaan veden valutuksen, ja yhden pidemmän, jonka aikana kuivasin poikani ja puin hänelle yöpuvun. Lukemattomia mikrotaukoja, jotka muodostuivat erilaisten ”kato äiti” -kommenttien kuittaamisesta, ei lasketa.

Yhteensä kirjoitin reilun vartin. Tilanne ei ollut rauhallinen tai suotuisa, mutta jotain oivalluksia sain sentään itsestäni ja väsymyksestä irti. Ensinnäkin ajattelen, että fyysisen kunnon nouseminen voisi vähentää väsymystä, mutta tällä hetkellä fyysisesti ponnistukset vain väsyttävät. Mitä siis tehdä? Luopua vai jatkaa? Toisaalta näen jatkuvasti omituisia ja ponipolvisia unia, joten unen huono laatu aiheuttaa väsymystä. En muista milloin olisin nukkunut syvästi ja rauhallisesti. Mitä tälle asialle pitäisi tehdä? Voiko sille tehdä jotain?

Kolmanneksi huomasin, että inhoan yritystä ottaa iskulausein oma elämä haltuun. Kun kirjoitan ja käännyn siinä sivistämään itseäni sormea heristäen ja iskulauseita laatien, aiheuttaa se inhon väristyksiä ja yökötystä. Kuten tuo otsikko osoittaa, on iskulause-elämästä irtipääseminen vaikeaa.

Kirjoittamiskuurin ohjeissa sanottiin, että jos jokin aihe saa liian pahasti mielen pois raiteeltaan, pitää aihetta vaihtaa. Onko ärtymys ja suuttumus pois tolalta joutumista? Jos hermostuu itseensä ja omaan pikkumaisuuteensa ja tyhmyyteensä, niin pitäisikö koko homma jättää kesken? Katsotaan mitä tämän päivän kuuri tuo esiin. Löytyykö väsymykseen liittyen vielä lisää tunteita ja tunnelmia?

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: