Pää ei kestä fysiikkaa, eikä fysiikka päätä

Tunnen fyysisesti. Pala kurkussa tarkoittaa kohdallani painavaa möykkyä pallean alla. Jännitys taas korkkiruuviksi kiertynyttä ruuansulatuselimistöä. Ruuvin kahva on suussa ja vääntyessään aiheuttaa oksettavan olon. Hartioilla painaa masennus, se kirjaimellisesti puristaa minut kokoon. Tanssiharrastuksen myötä olen tajunnut, että nostan jännittyneesti hartioitani ylös jatkuvasti. Siitä on tullut refleksi. Hartioiden oikean asennon löytäminen on kivulloista ja tavattoman väsyttävää. Selkärankaan sattuu, niskaan sattuu, olkapäihin sattuu, polviin sattuu. Mieli moukaroi ruumista kuin nyrkkeilysäkkiä.  Ruumis-parka yrittää kertoa mitä se tarvitsee.

Lopputulos on se, että voisin nukkua kellon ympäri. Viime viikolla ajattelin ottaa pienet torkut ja nukuin viiden tunnin päiväunet. Aamut ovat silkkaa tuskaa. Viikolla olen hidas ja ärtyinen, viikonloppuna saan nukkua pidempään ja ahdistun, koska en ole sitä aikaa perheeni kanssa. Huono omatunto on väärällä tavalla kiltin paskamainen seuralainen.

Ajattelen, että olen ulkoistanut rehelliset reaktiot ruumiin tehtäväksi. Sosiaalisella paineella koulittu mieli voi siten reagoida hyväksytyllä tavalla. Tahdonvoimalla voi fyysisen pahoinvoinnin jättää huomiotta, jopa kieltää. Ruumis ei aina pidä tehtävästään ja kiristää mielen toimimaan absurdisti ja paniikinomaisesti. Olen varma, että 30 vuoden harjoittelulla olen saanut jaoteltua olemukseni riiteleviksi sisaruksiksi, jotka ovat sisarkateuden riepomia. Minähän olen toki vielä erikseen… Uupumus ja masennus ovat mahdollisuus tehdä sisäistä perhetyötä, tutustua kaikkiin osapuoliin ja tulla ehjäksi. Ehkä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: