Äijässä on pillua!

Olen päättänyt luopua ”munaa” –sanonnasta. En enää ilmaise jonkin asian erinomaisuutta kertomalla, että siinä on ”munaa ja meisseliä”. Parasta olisi pyrkiä sukupuolineutraaliin ilmaisuun, mutta koska vastakohta kärjistää mukavasti ja herättää keskustelua, on täst’edes käytössäni ilmaus ”pillua”. 

Sauli Niinistössä on pillua, koska hän hoiti naimisiinmenon tyylikkäästi ilman naistenlehtihaastatteluja ja etukäteiskohua. Sofi Oksasessa on pillua ja Pirkko Saisiossa on pillua. He uskaltavat sanoa, mitä ajattelevat ja herättävät keskustelua. Presidentin kanslia -satiirissa on pillua. Sanoittajana Jukka Virtasessa on pillua.

En myöskään käytä ilmausta ”ime munaa”. Ei se varsinaisesti keskeisintä fraasistoani ole ollut, mutta otan tilalle ”Ime pillua” ja ”Ime vittua” -sanonnat. Jälkimmäinen vie tosin ajatukset jonnekin ihan muualle kuin haistatteluun. Eiköhän se useimmissa herätä pelkästään positiivisia mielleyhtymiä. Vittu ei siis toimi tässä yhteydessä. Se on liian mystinen olemassaan ja ilmaisuna. ”Ime pillua” menettelee.

Aikoinaan Helsingin Sanomien Nyt-liitteen ”NN kirjoitti nimensä tauluun”-juttusarjassa haastateltavia pyydettiin arvioimaan perseensä karvaisuutta. Naisten perseet ovat harvemmin karvaisia, joten olen ihmetellyt miksei heiltä kysytty pillun karvaisuudesta. Vastatahan olisi saanut miten haluaa ja ottaa kantaakin. ”Henkisesti pilluni on ihan luonnontilassa. Minä en kenenkään iloksi karvojani ajele!” Henkisen pillun karvaisuudesta voisi toki kysyä miehiltäkin. Vastauksesta voisi päätellä jotain naistiedostavuuden tasosta.

Monta monituista vuotta sitten Jimi Pääkallo puhui vartalon karvattomuudesta jossakin nuorten lehdessä. Muistan, miten tuohduin, kun hän kertoi poistavansa kaikki karvat hiuksia lukuunottamatta itseltään ja odottavansa samaa myös naiseltaan. Hän aiheutti todennäköisesti sinänsä älyttömällä kommentillaan karvattomuuspakkomielteitä nuorissa faneissaan. Varsinainen munapää-kommentti (huom. tässä yhteydessä munaa ei voi korvata pillulla).

Pillu ja karva -aiheen ajattelemiseen minut johdatti näyttelijä Pihla Viitala. Olen seurannut mielenkiinnolla hänen pillukarvojaan koskevaa julkista keskustelua. Hänhän kertoi kasvattaneensa ruokkoamattoman karvoituksen Käsky-elokuvaa varten autenttisuuden vuoksi. Karvoituksen piti myös näkyä elokuvassa. Jos karvoituksella on elokuvassa rooli, sen toki soisi myös näkyvän, mutta kummallista on miten paljon palstatilaa mokoma kuriositeetti on saanut. Ehkäpä pilluissa ja vituissa ja niiden karvoituksessa on vielä jotain uutuusarvoa, joka ansaitsee lisää keskustelua…

 

 

Advertisements

Yksi vastaus to “Äijässä on pillua!”

  1. Jussi Savola Says:

    Kas. Itse olen käyttänyt menestyksellisesti sanaa ”sukupuolielin”. Siinä on nimittäin sukupuolielintä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: